Book Now

Close

DUURZAAMHEID & THE LOMBOK LODGE HOSPITALITY

20 February 2023

Hier in Lombok willen we deel uitmaken van de verandering ten goede van de prachtige natuur in Lombok. Wij geloven dat luxe en duurzaamheid hand in hand gaan, waarbij wij als luxe dienstverleners beloven om eerlijke en duurzame zakelijke praktijken te voeren die onze directe lokale gemeenschap ontwikkelen en zich uitstrekken tot degenen met wie we samen werken buiten het prachtige Lombok.

We hebben onze bedrijfspraktijken op veel verschillende manieren verlegd om meer duurzaamheid in gastvrijheid te promoten, waarvan er vijf in de volgende blog worden beschreven.

Veel leesplezier!
Olivier

HERBRUIKBARE WATERFLESSEN
Bij het inchecken ontvangt elke gast van The Lombok Lodge Boutique Hotel, Medana Bay – evenals van het gloednieuwe Private Villa Estate, Gondang Beach – een herbruikbare waterfles, die gasten tijdens het verblijf kunnen gebruiken , en mee naar huis nemen als herinnering aan hun vakantie.

Als gast van The Lombok Lodge Hospitality Services kunt u vragen om uw waterfles op elk moment bij te vullen met water naar keuze; ijswater of het gezonde detox water van de dag.

Daarnaast zijn we, als onderdeel van onze inspanningen voor duurzaamheid, ook helemaal gestopt met het gebruik van plastic waterflessen. Gasten van The Lombok Lodge en Private Villa Estate kunnen gratis glazen waterflessen vinden, waarvan de lege worden ingezameld en gerecycled.

PAPAJA RIETJES
Het gebruik van plastic producten en het weggooien lijkt triviaal, vooral plastic rietjes voor eenmalig gebruik, vanwege het kleine formaat en het lichte gewicht. Hoe klein dit ook mag lijken, plastic producten zijn niet biologisch afbreekbaar; ze zullen ons overleven, evenals vele toekomstige generaties.

Plastic rietjes worden al sinds de jaren zestig gebruikt en hebben al meer dan 50 jaar negatieve effecten op onze planeet. Er wordt geschat dat er tegen 2050 meer plastic dan vis zal zijn! Met name plastic rietjes voor eenmalig gebruik zijn niet biologisch afbreekbaar en moeilijk te recyclen vanwege het lichte gewicht, omdat het niet met succes door recyclingapparatuur kan. Daarom moeten er andere alternatieven voor plastic rietjes worden gevonden.

Papaya-rietjes hebben een dubbel voordeel; het ondersteunt ons milieu en levert ook papajaboeren extra inkomsten op, aangezien zij de leveranciers van de grondstoffen zijn. Papajabladeren gaan vaak verloren bij het oogsten, omdat ze minimaal worden gebruikt. Dus werden ze achtergelaten om biologisch af te breken. Papajabladeren worden echter steeds populairder naarmate we overstappen op duurzamere alternatieven voor plastic rietjes.

Een ding om op te merken is dat papaya-rietjes verrassend ingewikkeld zijn om te maken. Eerst wordt het papajablad van de boom gesneden en vervolgens de stengel, waarbij de stengel aan beide uiteinden gaten laat. De bittere smaak kan worden verwijderd door het in zout water met kurkuma te koken. Dit heeft de bittere smaak van de stengel verwijderd en zal ook alle ziektekiemen of bacteriën volledig doden. Hierna worden ze aan de lucht gedroogd, omdat drogen in de zon ervoor zorgt dat de papajastengel krimpt en zijn natuurlijke kleur verliest.

ORGANISCHE TUINEN

OP HET PRIVATE VILLA-LANDGOED, GONDANG STRAND
Om de lokale omgeving te ondersteunen, verbouwen we onze eigen groenten! De Lombok Lodge ‘Organic Gardens by The Sea’ bevinden zich op ons gloednieuwe Private Villa Estate. Wortelen, Cherry Tomaten, Spinazie, Verschillende soorten Sla, Aubergines, Lombok Chili, Zoete Aardappelen en zoveel groenten die door Chef Jiwa en zijn team worden gebruikt om te koken.

Wist je dat we onze eigen cashewnotenbomen hebben en dat we onze eigen biologische cashewnoten roosteren? Wist je dat Chef Jiwa’s roast The Lombok Lodge supergezonde Cacao Nibs van onze Cacao Tree maakt? Wist je van onze eigen (stekelloze) bijenboerderij op The Private Villa Estate, waar we heerlijke biologische honing kunnen oogsten om te gebruiken bij het koken en theezetten?

Elke privé villa heeft zijn eigen Coconut Grove en ook zijn eigen biologische tuin, met verschillende groenten en andere planten om uit te kiezen. Met uiterste zorg en passie verzorgen de tuinmannen van The Lombok Lodge de planten dagelijks.

BIJ HET BOUTIQUE HOTEL, MEDANA BAY
Mis een bezoek aan ‘The Organic Tea Garden’ in The Lombok Lodge Boutique Hotel, Medana Bay niet. We kweken planten en kruiden zoals munt, Lombok Matcha (Moringa), Hibiscus, Rosella en nog veel meer, die allemaal worden gebruikt om onze eigen zelfgemaakte theeën te maken.

In de Tea Lounge – gelegen in de Organic Tea Garden, kunnen gasten zitten en genieten van hun traditionele afternoontea, tussen de planten waarvan het is gemaakt.

 

CHEF JIWA’S ZERO WASTE FILOSOFIE

VERANTWOORD CONSUMPTIE & PRODUCTIE
In navolging van zijn passie voor efficiënte keukenbeheerprincipes, heeft onze chef-kok Jiwa Raga zijn keuken nieuw leven ingeblazen door de Zero-Waste-filosofie te introduceren. In zijn keuken gaat maar heel weinig verloren.

DE LOMBOK LODGE BEE LODGES
Sinds 2021 produceren we samen met Nyoman, The Lombok Lodge Beekeeper en Honey Producer eigen honing. De honing die wordt geproduceerd door de bijenkorven op het terrein van het gloednieuwe Private Villa Estate – van The Lombok Lodge – wordt in de keuken gebruikt voor verschillende gerechten, op ons ontbijtbuffet, maar ook voor de verkoop. Lees meer op de blogpost van The Lombok Lodge Liquid Gold.

DE LOMBOK LODGE VANILLE
Momenteel ondersteunt Chef Jiwa lokale Lombok-boeren in Narmada en Gondang om zich aan te sluiten bij onze Organic Vanilla Movement.

 

ONDERSTEUNING VAN DE LOKALE GEMEENSCHAP

REGIONALE PRODUCTEN
Een ander belangrijk onderdeel van ‘The Lombok Lodge Hospitality filosofie is dat we duurzamere praktijken toepassen, in die zin dat we veel producten lokaal kopen. Dit ontmoedigt het transport van goederen uit andere eilanden/landen, wat een grote rol speelt in de kwestie van luchtverontreiniging.

Naast het ondersteunen van lokale boeren door extra voorraad papajabladeren te kopen, doen we ook ons best om de lokale vissers van Medana Bay te ondersteunen. Heel vaak komen lokale vissers rechtstreeks naar Chef Jiwa – Executive Chef van The Lombok Lodge Concepts – om ons hun vangsten van de dag aan te bieden, zoals mahi-mahi, geelvintonijn of snapper. Op deze manier proberen we de lokale gemeenschap te ondersteunen door hen te voorzien van extra inkomstenbronnen, en door niet-duurzame transportmethoden te vermijden door voedselproducten lokaal in te kopen. Door lokaal voedsel zoals vis in te kopen, zorgen we er ook voor dat we geen voedselproducten kopen die op een andere locatie op niet-duurzame wijze zijn geproduceerd.

LOKALE WERKGELEGENHEID
Actief ondersteund bij The Lombok Lodge. Het voedsel dat in onze permacultuurtuinen wordt verbouwd – en alle andere heerlijke producten – worden op het terrein gemaakt door mensen uit het dorp, die alles in kleine hoeveelheden produceren om de ware smaak van elk ingrediënt vast te leggen. Gezonde lekkernijen!

 

DE LOMBOK LODGE COLLECTIE – DUURZAME AMBACHT

Gemaakt door de gemeenschap, voor de gemeenschap. Zowel in de The Lombok Lodge Boutiques als in onze online shop ondersteunen we de vele getalenteerde eco-ambachtslieden in Lombok. Er worden alleen duurzame en milieuvriendelijke producties aangeboden, allemaal met een sterke focus op het betrekken van vrouwen en gemeenschappen in armoede.

Van Coconut Cutlery en Coco Candles tot Coco Bowls en Jewelry, onze Coconut Eco-Artisans vinden de mogelijkheid van de eenvoudige kokosnoot elke dag opnieuw uit. Van brutale plantenbakken tot prachtige vazen, The Lombok Lodge Pottery Artisan heeft het juiste product voor jouw ontwerpstijl en geeft je de kans om een stukje Lombok-geschiedenis mee naar huis te nemen. De getalenteerde ‘Weaving Artisan’ van de Lombok Lodge biedt unieke handgemaakte producten van handgeweven textiel met natuurlijke kleurstoffen, terwijl ze tegelijkertijd vrouwen in het Sembalun Valley Village, Oost-Lombok, sterker maken.

Little Gifts, with Lots of Love, vanuit het prachtige Lombok. Omdat soms ‘de kleinste dingen de meeste ruimte in je hart innemen’.

Alle producten uit ‘The Lombok Lodge Collection’ zijn biologisch. Gemaakt door lokale Lombok-ambachtslieden die gepassioneerd zijn over het maken van unieke en originele werken. Bij The Lombok Lodge werken we samen met lokale gemeenschappen – vrouwen en mannen rond Lombok – en ontwikkelen we hun vaardigheden en talenten om kokosnoten te verwerken tot ECO-producten. Ethisch betalen, banen geven en de levensstijl van de lokale bevolking verbeteren.

Al onze producten zijn bewust ten opzichte van onze planeet, maken het door middel van een duurzaam proces met een sterke visie op het gebruik van biologisch afbreekbare materialen, een milieuvriendelijk proces en handvaardigheden van onze ambachtslieden.

THE LOMBOK LODGE TIPS VOOR BEWUST REIZEN

1. Pak licht in, dit helpt het gewicht van het vliegtuig te verminderen en de CO2-uitstoot te verminderen.
2. Gebruik je eigen bidon / herbruikbare drinkfles
3. Accepteer geen plastic flesjes of rietjes, maar kies plekken die gebruik maken van alternatieven zoals glas en papier.
4. Zorg ervoor dat elektriciteit zoals airconditioning en verlichting zijn uitgeschakeld als u niet in uw kamer bent.

IT MUST BE NOW
itmustbeNOW.com is een legacy-project van hoteliers om hoteliers te helpen groeien. NOW – https://www.itmustbenow.com – definieert duurzaamheid als het welzijn van mensen en onze planeet. Het is ontwikkeling en actie die verantwoordelijkheid nemen voor onze totale impact op de gemeenschap en het milieu, om te voorzien in de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen. Het doel is om de 17 Global Goals te ondersteunen en dit decennium klimaatpositief te zijn.

NOW legt de lat hoger voor rapportagestandaarden, maakt van duurzaamheid een SOP en kern van alle strategieën, bereidt toekomstige leiders in gastvrijheid en toerisme voor op kennis van duurzame oplossingen met verantwoordingsplicht en transparantie, schone groei en de noodzaak om dit decennium klimaatpositief te zijn.

Een welgemeende dankbetuiging aan Mevr. Alexa en Mr. Onno Poortier – Oprichters & CEO’s van ITMUSTBENOW.COM

Olivier Olaerts

Student of EHL Lausanne
École hôtelière de Lausanne
Hospitality Management School in Switzerland.
#Classof2027

Tags
Categories
Uncategorized

Related posts

Uncorking Dreams I Pouring Passion

19 September 2023

A Culinary Journey: Oliviers Internship at Hôtel de Crillon, Paris At the heart of the vibrant culinary world lies a profound passion for food, artistry, and excellence. It is a world where dreams come true and where aspiring talents embark on life-changing journeys. Today, we..

Bucket List Adventures I Luxury Indonesia Travel

30 March 2023

INDONESIA. It was love at first sight. The beautiful nature, the warm-hearted people, the tasteful Indonesian cuisine with many natural ingredients, the primitive way-of-life with authentic values and last but not least the Sunshine All Year Round. Did you know that Indonesia is the world’s..

Les Amis du Maison

10 March 2023

Attention to smallest detail, commitment to using the highest available, most sustainable qualities, the freshest food ingredients, that’s us here at The Lombok Lodge Hospitality. From the local Lombok Coconuts to carefully selected wines, everything is chosen with care at The Lombok Lodge Hospitality. With..