Book Now

Close

LOMBOK ISLAND

Passie voor het goede leven.
De wereld rond reizen en Lombok ontdekken.

– Lombok –
t Was liefde op t eerste gezicht;
de prachtige natuur, de warmhartige mensen, de smaakvolle Indonesische keuken met veel natuurlijke ingrediënten, de primitieve way-of-life met eerlijke waardes en last but not least het hele jaar door zon.

 

EAT@HOME

2009 – Olivier 4 jaar. Gezien onze job in de horeca, vielen onze vrije dagen buiten het weekend, en het probleem dat Olivier binnen een jaartje of twee, niet meer tijdens onze vrije dagen met ons mee kon naar de kust – de weekends sluiten was geen optie gezien de drukte in de zaak – begon zich op te dringen.

Wanneer net in diezelfde periode, 2 ingenieurs interesse toonden om het Eat@home concept te gaan franchisen, was de keuze snel gemaakt om een nieuw leven te starten op Lombok.

INTEGREREN

Integreren in de plaatselijke gemeenschap verliep net iets moeilijker dan de banden met Vlaanderen doorknippen. De Indonesische cultuur verschilt enorm van de Vlaamse, op diverse gebieden. Alles verloopt hier een beetje minder snel en gejaagd dan in het leven dat we gewoon waren. Een Indonesiër opjagen of opjutten lukt niet snel en werkt dan ook enkel negatief.

Verder, als eigenaar hebben we hier een hele stap achteruit moeten zetten. Actief meewerken als in onze zaak in België, kon plots niet meer. In Indonesië is het immers niet de standaard dat een eigenaar werkt. Een eigenaar kijkt toe. Even wennen voor ons, en soms zelfs moeilijker dan meewerken, maar achteraf gezien een bonus.

Zodra we de normen en waardes door hadden, en wisten te waarderen en appreciëren verliep de integratie in de plaatselijke gemeenschap vlot.

THE LOMBOK LODGE

Voorop in het concept staat persoonlijke service, kleinschaligheid – vandaar slechts 9 Suites – uitstekende keuken en stijlvolle accommodatie.

We kozen vanaf dag één voor exclusieve Hermès bathroom amenities om het geheel te overgieten met luxe.

Boek nu

VITTORIO SIMONI

Een strakke, tijdloze uitstraling met veel wit brengt voor ons rust en sereniteit.
Niet al te veel tierlantijntjes, eenvoudig maar stijlvol.

Het enthousiasme van top architect Vittorio Simoni voor het project was een genoegen. We houden erg van Victor’s stijl met strakke, moderne lijnen, doch veel decoratieve vrijheid, en hebben nog geen minuut spijt gehad van de samenwerking.
Victor heeft zodoende ook het nieuwe villa project ontworpen.

Interieur

CUISINE

De verfijnde keuken in The Lombok Lodge is het resultaat van de samenwerking tussen Indonische Chef Jiwa Raga en meesterkok Bart De Smidt (Bartholomeus Knokke) en zijn getalenteerde Sous-Chef Philippe Vandamme.

The Lombok Loge biedt A la Carte Ontbijt en dagelijks gesophisticeerd, licht en evenwichtig 5-gangen menu is ingebrepen alle accommodatie tarieven.

Lees meer

5 AUGUSTUS 2018

Destijds (2010) waren we er ons wel degelijk bewust van het risico op natuurrampen als aardbevingen hier in Indonesië. We hebben dan ook de structuur van de gebouwen extra sterk laten maken. Dit heeft zijn nut bewezen. Na de zware beving van 7.0 op de schaal van richter, konden we in principe nog steeds gasten verwelkomen.

Helaas waren nutsvoorzieningen als water, elektriciteit en wifi meteen na de ramp niet stabiel genoeg om gasten een luxe ervaring te kunnen bieden. En bovendien waren de trauma’s bij onze medewerkers en onszelf groot. We hebben dan besloten ons team enkele weken rust te gunnen en tijd te geven om bij hun families te zijn. Zelf hebben we ons in de maand augustus bezig gehouden met een actie op touw te zetten om de locale bevolking op Lombok te steunen. We collecteerden EUR 120 000, giften van over heel de wereld.

We bouwden er tijdens de maanden oktober/november 2018 35 nieuwe huizen van, en herstelden bovendien de woning van onze overige 35 werknemers. Een hele organisatie, maar we zijn ontzettend dankbaar voor de warmhartigheid aan ons team na de beving.

Ondertussen is Lombok nagenoeg volledig hersteld en klaar voor een nieuw, druk zomer seizoen.

THE FUTURE

Schrik voor meer natuurgeweld? In de afgelopen 10 jaar waren er geen noemenswaardige bevingen op Lombok, een beving als vorig jaar van 7.0 op de schaal van richter is dan ook zeer uitzonderlijk, zwaarder dan 7.0 is hier op Lombok nooit geweest. Dus van schrik geen sprake, ‘beven’ kan t overal ter wereld.

‘…One day you will have to leave Lombok, but Lombok will never leave you…’

Een uitspraak van één van onze gasten.
Perfect omschreven.

Tripadvisor

THE LOMBOK LODGE VILLAS

The Lombok Lodge Pool Villas
Luxury 1-, 2- and 3-Bedroom Villas with Private Pool & Butler Service
by Vittorio Simoni

The Lombok Lodge Pool Villas zijn gelegen aan een prachtig privé strand een 15-tal minuten van The Lombok Lodge, Medana Bay

NOW OPEN FOR BOOKINGS

WEBSITE

REIZEN NAAR LOMBOK

https://www.amazingdestinations.be
Antwerpen, Brussel, Gent

https://reizenmeyers.be
Diepenbeek, Zandhoven, Kuringen

https://traveltip.be
Herenthout

https://luxuryindonesiatravel.com
Knokke, Jakarta
Anja@luxuryindonesiatravel.com
Ben@thelomboklodge.com